Tsjeard Bakker Frysk Kampioen Boerepreammen 2007.

Woudsend:
De vereniging “De Fryske Boerepream” heeft afgelopen weekeinde een begin gemaakt met de Fryske Kompetysje 2007 op de Hegemermar bij Woudsend.
De organisatie was in handen van de plaatselijke skûtsjecommissie.
In verband met de stevige wind werd op zaterdag in plaats van de geplande twee wedstrijden één wedstrijd gezeild en op zondag twee. Van de 15 inschrijvers verschenen er 13 aan de start.

Winnaar is geworden Anne de Jong van Poppenwier met een 3de, 2de en een 1ste plaats met in totaal 5,9 pnt. Tweede Simon van der Meulen uit Warten met een score van 2, 4, 2 met in totaal 8 pnt. en derde de kampioen van 2005 Tsjeard Bakker van Gau met aan het roer Gerben Gerbrandy. Zij staakten de strijd op zaterdag, maar waren op zondag met een 1ste en 3de plaats voorin te vinden.

Al met al een zeer geslaagd weekeinde. De tweede serie wedstrijden wordt verzeild op 16 en 17 juni op de Aldegeaster Brekken bij Aldegea. (W)

Aldegea:
Op 16 en 17 juni ging de volgende serie van 3 wedstrijden van start. Dit keer waren de Aldegeaster Brekken de plaats van handeling. Een prachtig wedstrijdwater en een prima organisatie. De wind was hier en daar pûsterich, zodat het voor de zeilers niet mee viel droge voeten te houden. Hier en daar ontstond enige lichte averij, anderen hadden de zaak met moeite in de macht. Toen de rook was opgetrokken was Sietse van Tsjeard Bakker de winnaar, maar is de opkomst van Simon van der Meulen opmerkelijk. De laatste staat dan ook op nummer 1 in het tussenklassement.

Terherne:
De laatste 3 wedstrijden werden, zoals gebruikelijk, verzeild op de Puollen van Terherne. Zaterdag begon met een flauwe wind, waardoor de start even werd opgerekt.
De twee wedstrijden werden met overmacht gewonnen door Den Ael van Arend de Boer. Hierdoor bracht hij de spanning in het klassement weer terug.
Zondag bracht meer wind en de Boer verkeek zich hierop. De wedstrijd werd, na een spannende strijd, gewonnen door Sietse van Tsjeard Bakker.

Bakker kon 15 punten aftrekken, wegens het staken van de strijd in Woudsend. Dat kon de Boer niet, want die had daar het protest verloren. Daardoor werd Bakker kampioen van 2007.

Anne de Jong met de Dwerskop plaatste zich daartussen. Hij was de grootste stijger. Werd hij in 2006 nog 10e in het klassement, nu dus 2e.
Hij werd beloond met de Zwagabokaal. Voor dit doel beschikbaar gesteld door Lammert Zwaga.

Kampioen 2007

Ane de Jong krijgt de Zwaga-bokaal

De wedstrijd-organisatie door zeilvereniging “Onder Ons” was weer in uitstekende handen.