Ferslach fan ‘de Slach om Aldegea’

De 1ste wedstrijd wordt bij nagenoeg windstil weer toch gestart.
Ygram Ykema start als hoogste met vaart over de startlijn met in zijn spoor Henk Stekelenburg. Onderin probeert Errit de Jong met de Utrinner de vrije wind te pakken over stuurboord. Ygram met de Diggelfjoer neemt een straatlengte voorsprong en lijkt onbedreigd op de zege af te gaan. Echter na het ronden van de onderste ton, op weg naar de finisch valt hij volkomen stil, en moet toezien hoe de hele  vloot weer bij elkaar komt en hoe Errit (1) en Klaas Postma(2) hem nog voorbij gaan. Sietse Bruinsma die zich als laatste over de startlijn wurmde kreeg bij de bovenste ton de goede wind en voer over ieder heen en werd 4e.

De 2e wedstrijd met ietsje meer wind bleef onvoorspelbaar.
Opnieuw was het de Diggelfjoer, die als eerste de bovenste ton ronde. Maar, de “Koning van de Brekken”, zoals hij op het starschip al genoemd werd, moest er nog hard voor knokken om Andries Flissijn (2) voor te blijven. De derde plaats was voor de Reitplum die vanuit het midden mooi naar voren zeilde met aan het roer nu Pa van der Pol.

Na de voortreffelijk verzorgde lunch met koffie thee en heerlijke hamburgers,
was het in de 3e wedstrijd de beurt aan Andries Flissijn, die voor Klaas Postma(2), die weer net voor Errit de Jong (3) en Sietse Bruinsma(4) finishte. Gezamenlijk kwamen deze vier op de onderste ton aan gezeild waarvan het binnenste schip ‘spek koper’ was. Al probeerde Errit Klaas er nog uit te loeven hetgeen mislukte. Ondertussen stond er een mooi windje, waarop de uitstekende wedstrijd leider besloot er nog maar twee wedstijdjes  achteraan te plakken.

In de 4e wedstrijd was de Boerenswel met Sietse Bruinsma duidelijk  de sterkste.

De 5e wedstrijd was weer voor Andries Flissijn met Sietse.

De einduitslag over de hele dag was:

  • 1e – Andries Flissijn
  • 2e – Klaas Postma
  • 3e – Errit deJong
  • 4e – Ygram Ykema
  • 5e – Sietse Bruinsma
  • 6e – Lieuwe v.d, Pol
  • 7e – Henk Stekelenburg

Er deed een nieuwe praam mee van E. Bloemberg, die zo het leek pas in de laatste twee wedstrijden serieus meedeed, waarin hij tweemaal tweede werd en totaal eerste in zijn klasse.