Oan de leden, stipers en oare belangstellenden fan ferieniging ‘De Fryske Boerepream’.

Omdat sommige fan ús it Frysk net al te goed by machte binne en oanjun ha it ek graach te begrypen, gean wy oer yn it Hollandsk.

Wij beginnen met iedereen een voorspoedig en mooi jaar toe te wensen met veel mooie zeildagen. Wij zijn een beetje laat met de agenda 2022. Het staat inmiddels op de site en ook het verslag van de evaluatie vergadering  van 13 oktober is geplaatst. De nieuwsjaarborrel hebben wij helaas moeten missen. De eerste bijeenkomst die wij hebben is de Algemene Ledenvergadering op 16 maart in Raerd. Uitnodiging en verslagen ontvangt u voor 6 maart.

De Jaar-agenda:

Zaterdag 7 mei 2022. Het jubileumfeest. Het begint een beetje op een soap te lijken, zou het er nu dan van komen? Het is de bedoeling het programma van die dag niet wezenlijk te veranderen. Alleen de twee wedstrijden die gezeild gaan worden zijn niet voor de competitie maar dienen als proloog voor de competitie. De pramen die niet deel nemen aan de competitie en wel aanwezig zijn, zijn van harte welkom om hieraan mee te doen. Het concept voor het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur Palaver in dorpshuis “De Buorkerij”.

10.30 uur Start 1e wedstrijd proloog

11.00 uur Afvaart speurtocht op het water.

12.00 uur Start 2e wedstrijd proloog.

14.00 uur Admiraalzeilen. Admiraal, oud schipper en 1e kamerlid Gerben Gybrandy.

17.00 uur Prijsuitreiking proloog 2022.

18.00 uur Receptie voor genodigden.

De locatie is het dorpshuis van Terherne De buorkerij,  Buorren 29
8493 LC Terherne

Laten wij er met z’n allen een mooi feest van maken en zorgen dat het een inspiratiebron voor meer activiteiten wordt en/of het deelnemen aan de competitie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kent u schippers, of andere liefhebbers die mogelijk mee zouden kunnen doen, moedig hen daartoe aan. Wij zijn nog bezig met de voorbereidingen en zullen er ook voor zorgen dat de pers tijdig benaderd wordt. Het zou mooi zijn het publiek ook iets te kunnen bieden. Bijvoorbeeld meevaren met de speurtocht. Het is dan wel zaak ruim van te voren te weten welke pramen daaraan mee doen. Wordt vervolgd.

21-22 mei 2022 Wâldsein.  De start van de zeilcompetitie. Deze datums komen te vervallen en worden één weekend naar voren gehaald op 14 en 15 mei 2022.  Op dit moment is er nog overleg gaande met het bestuur van de wedstrijdcommissie Heech en Wâldsein. In ieder geval zeilen wij op de Hegemer Mar. Opgaveformulieren voor de zeilcompetitie ontvangt u begin april en moeten uiterlijk 7 mei bij ons binnen zijn. Ook het inschrijfgeld moet dan zijn overgemaakt.

25-26 juni Âldegea. 2e wedstrijdweekend in de zeilcompetitie. Als vanouds kunnen we weer terecht bij camping de Bearshoeke in Âldegea.

27 augustus Eastermar. “De slach om de brûkophâlder”. Vanwege de verwachte grote drukte in Eastermar en op recreatieterrein De Komerk door het straatfestival “Easterbarren” ziet de commissie geen mogelijkheid iedereen een plekje te geven.
Dit evenement gaat daarom plaatsvinden op zaterdag 3 september 2022. Deze vriendschappelijke wedstrijden komen in de plaats van de anders in Âldegea gehouden wedstrijden, “De slach om Âldegea”.  De nieuwe pramen, Larken en misschien een aantal BM-ers zullen die dag ook zeilen.

17-18 september Terherne. 3e wedstrijdweekend in de zeilcompetitie en tevens de afsluiting van de competitie met de prijsuitreiking in het dorpshuis.

Woensdag 19 oktober 2022. Evaluatievergadering in het dorpshuis van Raerd. Aanvang om 20.00 uur.

Voor alle wedstrijden geldt dat u minimaal twee weken vooraf de wedstrijdbepalingen en locatiegegevens ontvangt. Opgaveformulieren voor de competitie en voor de Slach om de Brûkophalder ontvangt u binnenkort via de mail. Wij zorgen er tevens voor dat ze op de ledenvergadering eventueel meegenomen kunnen worden.  De uitnodigingen voor het jubileum ontvangt u na de ledenvergadering.

Categorieën: Nijs