link: 2023 01 31 Uitnodigingsbrief turfrace 2023

 

Uitnodiging deelname

Turfrace Smallingerland 2023

 31 januari 2023

Geachte schipper/eigenaar,

 Wij nodigen u van harte uit om met uw skûtsje of praam deel te nemen aan de derde turfrace Smallingerland op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2023!

 Ook deze maal zijn er weer twee klassen, te weten: skûtsjes boven de 15 meter en skûtsjes, snikken en pramen onder de 15 meter.  De prijs voor de eerste plaats in de grote klasse is over twee wedstrijden gerekend en bedraagt € 300,00 plus de wisselprijs ‘De Gouden Loefbiter’. De eerste prijs in de kleine klasse is een geldbedrag van € 300,00 plus de wisselprijs ‘De Gouden Bolder’! Dit jaar gaan we met de race niet naar Leeuwarden maar wel weer naar Rottevalle! Dat betekent dat u de mast van uw schip moet kunnen strijken om de route geheel te kunnen voltooien. Kunt u de mast niet strijken dan kunt u wel meedoen aan de turfrace maar slaat u het gedeelte van Opeinde naar de Rottevalle dus over. U kunt dan niet meedingen voor de 1e prijs maar krijgt wel het startgeld en legt de rest van de route af!

U hoeft namelijk geen inschrijfgeld te betalen! Elk deelnemend schip krijgt € 275,00 startgeld. Tevens krijgt u voor de wedstrijddag op zaterdag eten en drinken mee aan boord! Wilt u meedoen aan deze inmiddels traditie geworden race? Schrijft u zich dan snel in, zodat wij als organisatie hierop kunnen anticiperen. In de bijlage vindt u het aanmeldingsformulier. Wij verzoeken u alle gegevens in te vullen en het deelnameformulier door te mailen naar info@turfracesmallingerland.nl

Waarom!
De turfrace is niet alleen een sportieve goed georganiseerde zeilrace die u kunt winnen en waar u en uw bemanning veel plezier aan kunt beleven maar ook de ideale teambuilding voor uw wedstrijdbemanning!

Kort draaiboek
Een wedstrijdreglement en routekaart krijgt u toegestuurd nadat u zich heeft ingeschreven. Het evenement begint op vrijdagmiddag 2 juni 2023.

 

Proloog:
De schepen komen ’s middags samen op De Veenhoop. Hier starten we om 14.00 uur vanaf de wal in het Grietmansrak voor de eerste etappe naar Drachten Centrum. In Drachten aangekomen en gefinisht, worden de schepen, die de mast kunnen strijken, verwacht in de passantenhaven in het centrum van Drachten.

Jaagwedstrijd vrijdagmiddag 2 juni:
Vanaf de brug de Piip in Drachten richting de haven in Drachten Centrum wordt op vrijdagmiddag over een afstand van ca. 700 meter een jaagwedstrijd gehouden waarbij degene met de snelste tijd een geldbedrag van € 250,00 in de wacht sleept! Tijdens deze jaagrace wordt er geen onderscheid in klasse gemaakt.

Ligplaatsen:
De schepen die de mast niet kunnen strijken, krijgen voor de nacht van 2 op 3 juni een ligplaats toegewezen in de wijk Drachtstervaart. S Avonds vindt er een kosteloos captainsdiner plaatst voor schipper en bemanning, en is er naast de prijsuitreiking wederom een mooi feest rondom de passantenhaven!

Vertrek zaterdagochtend 3 juni:
Zaterdagochtend 3 juni vindt er om 8.00 uur een palaver plaats op een nader aan te geven locatie. Op dit palaver krijgt u verdere uitleg over de te volgen route.

We blijven dit seizoen binnen de gemeentegrenzen. De race voert langs Drachten, Opeinde, Rottevalle, Oudega, Smalle Ee, De Veenhoop en het buurschap Buitensverlaat. Afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden en om de veiligheid wordt het smalle stuk vaart naar de haven van Rottevalle uit de race gehaald en er wordt daar dan geklokt. In de dorpen wordt u feestelijk onthaalt!
Het is de bedoeling dat u de motor niet of slechts in noodgevallen gebruikt. Als zeilen niet gaat, wordt het dus bomen en jagen. Voor noodgevallen hebben we boten stand-by om te helpen.

Wedstrijdleiding
De wedstrijdleiding ligt net als de vorige edities in handen van de wedstrijdcommissie ‘Drachten-De Veenhoop’ die ook het jaarlijkse skûtsjesilen van de SKS bij De Veenhoop organiseert. Als deelnemers aan de Turfrace doet u voor eigen risico mee aan de tocht!

Verdere informatie!
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website:
www.turfracesmallingerland.nl.
U kunt op deze site onder andere film- en fotomateriaal vinden, die een goede indruk geven van de voorgaande races. Ook kunt u voor vragen bellen met Erik Smit (secretaris) 06-621264804 of Haiko van der Werff (voorzitter) 06-15470533.

We hopen op uw deelname en zien uit naar wederom een prachtig evenement op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023!

Namens de organisatie,
Haiko van der Werff (voorzitter)

 

Deelname formulier Turfrace 2 & 3 juni 2023.

Naam pream:     …………………………………………

Naam schipper: ………………………………………….

 

Adres:  …………………………………………………………..

Postcode:  ……………………………………………………..

Woonplaats:  …………………………………………………

Telefoonnummer:  …………………………………………

Mobiel nummer:  …………………………………………..

Email adres:  …………………………………………………

 

Verwacht aantal bemanningsleden:………………………………………………..

Mail dit formulier naar: info@turfracesmallingerland.nl

of stuur per post aan:

Haiko van der Werff

Buitenstverlaat 8

9204 WX Drachten

 

Categorieën: Nijs