Kampioen de Fryske Boerepream 2017 – Wiebe van der Pol.
Op de foto tussen alle deelnemende schippers van 2017

Een heel mooi wedstrijd weekend gehad. Zaterdag begon de dag met regen en weinig wind. Regen stopte en de wind nam iets toe maar bleef zwak. Wel genoeg om er spannende races van te maken. Die dag waren er 6 protesten waaruit je ook kunt concluderen dat de spanning stijgt. Maar protesteren hoort er bij en maakt de wedstrijd serie “volwassen”. Overigens geen protesten tussen de kampioenskandidaten.
Bij de start waren er nog 4 mogelijke kandidaten voor de eindzege. Spanning genoeg. Doordat er veel kandidaten waren concentreerde deze concurrenten zich op de eigen race, dus niet meteen verdedigend zeilen (of zoals zeilers zeggen: op elkaar zeilen). De nummer 1, Wiebe van der Pol, finishte in de eerste race direct achter zijn grootste concurrent, (Henk Rechts) maar herstelde zich en bleef de andere wedstrijden goed voorin en voor Henk.
Zondag stond er een stevig wind, die enkele zeilers noopten voor de tweede wedstrijd te reven. Ook enkele jonge zeilers doen in de middenmoot goed mee (o.a. 22 Sijmen Durk van Sjouke Kalsbeek).

Eric Jansma en Gerben Gerbrandy kwamen wel in de buurt maar konden het gat in punten met Wiebe niet dichten. Sterker nog Wiebe was in staat zijn voorsprong uit te bouwen en werd zelfs in de laatste race 1 en kampioen.

Een sterke serie !!!

De nummers 2 (Gerben) en 3 (Eric) van het kampioenschap wisten precies in welk weekend zij de kansen hebben laten liggen. De zeilers kunnen zich geen slechte dag meer veroorloven om hoog in het klassement te eindigen.