‘KH 2018 – 3editie Turfrace’ zit vol! – 16 skûtsjes en 12 pramen

De ‘echte’ Fryske Boerepream is geweldig vertegenwoordigd.
Eén van de preammen, lid van onze vereniging DFB, is toch wel een beetje bijzonder:
een ver buitenlid  – pream “Wabberwyn” van Jan de Rooij en Inge La Rivière uit Wijk bij Duurstede. Zij zouden hun pream in fasen naar Fryslân varen, en vervolgens de Turfrace hieraan vast koppelen.

Pream “Jolanda” is niet van de partij. Het meerendeel van de bemanning van deze pream heeft direct of indirect bemoeienis met hun nieuwe project, dat zij afgelopen winter zeilklaar gemaakt hebben: skûtsje “Sterke Jerke”, met aan het roer Pieter-Jilles Tjoelker. De enige vrouwelijke schipper van de DFB, Jildou Tjoelker, bevindt zich ook aan boord: in de openingswedstrijd van de 2018 DFB Sylkompetysje behaalde zij nog een klinkende overwinning!

Iedere deelnemer aan deze bijzondere editie van de Turfrace veel succes toegewenst, en natuurlijk onze preammen van de “de Fryske Boerepream” in het bijzonder!

Hierna kunt U het deelnemersveld van de ‘Kleine Klasse’ bekijken.
Voor eventuele verdere informatie verwijs ik U door naar de site van de ‘Turfrace’, zie link onderaan pagina. Of de ‘Drachster Courant’. Of bekijk de reportages van ‘Omrop Fryslan’ over de “Sterke Jerke”.


Skippen yn it sintrum fan Drachten (argyffoto) – Foto: Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld

2018 – 03 – 27:
De animo voor de speciale derde editie van de Turfrace Smallingerland dit jaar is groot. Normaal gesproken wordt de Turfrace om de drie jaar gehouden, maar in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân is de editie van 2019 verschoven naar 2018. In Drachten maakte wedstrijdleider Albert de Vries maandagavond bekend dat zestien skûtsjes en twaalf pramen mee zullen doen aan de tweedaagse wedstrijd. Daarmee is er geen ruimte meer voor meer deelnemers.

De Turfroute wordt dit jaar gehouden in het weekend van 25 en 26 mei en gaat deze keer van De Veenhoop naar Drachten en van Drachten naar Leeuwarden. In Leeuwarden zullen de schepen in optocht door een stad vol muziek varen.

2018 – 03 – 26:
Vanavond een geweldige bijeenkomst gehad van de Turfrace Smallingerland KH 2018 Ljouwert, in de Raadzaal van Smelnehûs te Drachten.

  

bron: facebook de Fryske Boerepream

–> link: Turfrace

–> link: Drachster Courant

–> link: film “Sterke Jerke”  1 – Omrop Fryslan
–> link: film “Sterke Jerke”  2 – Omrop Fryslan
–> link: film “Sterke Jerke”  3 – Omrop Fryslan